Snygga vita tänder med rätt mat

Vill du kunna le stort med vackra vita tänder? Vad du äter påverkar hur dina tänder ser ut. Här kommer tipsen på maten som du ska satsa på för att få vita tänder, och mat du ska dra ner på för att undvika att tandemaljen blir tråkig och missfärgad.

Snygga vita tänder

Du är vacker när du ler. Har du vita snygga tänder är det både roligare och lättare att le stort. Därför är det klokt att laga mat och äta ingredienser som tar hand om dina tänder och som inte förstör tandemaljen. Genom att äta rätt kan du få vitare tänder och även behålla den blekning du har gjort. Men att äta rätt mat innebär dock inte att du snabbt kommer kunna se resultat. Det tar tid. Längtar du efter snygga vita tänder redan nu, så är det absolut enklast och billigast att bleka tänderna hemma med ett smart tandblekningskit, så får du omgående fina tänder.

Maten dina tänder älskar

Det finns vissa ingredienser som hjälper dig att behålla dina tänder snygg och vita efter att du har blekt dem. Satsa på mat med mycket gurkmeja, kokosolja, broccoli, fullkorn, magert protein och baljväxter. Då kommer dina tänder se riktigt snygga ut. Som efterrätt och mellanmål kan du äta mycket frukt, jordgubbar, nötter och ost – både mättande och nyttiga mellanmål som ger dig fina tänder.

Maten som missfärgar dina tänder

Du ska undvika mat och dryck som innehåller mycket syra, tannin och kromogen som är ämnen som missfärgar dina tänder. Det finns i kaffe, läsk, te, sportdrycker, vin, pastasås, curry, balsamvinäger och bär. De flesta av oss dricker kaffe eller te dagligen. För att undvika missfärgning kan du alltid skölja munnen efteråt med vatten, så minskar du frätan på tandemaljen. Tänk också på att inte borsta tänderna precis efter att du har ätit, då emaljen är mer porös då, utan vänta 30 minuter.