Rädda maten och minska matsvinnet

Allt fler människor fokuserar på att skapa en mer hållbar miljö och en miljövänligare vardag. På internet finns det många knep som man kan ta till och som inte behöver generera i att man behöver göra av med mer pengar. Ett vanligt misstag är att man tror att det är dyrt att vara snäll mot miljön, men så är alltså inte fallet. Detta gäller kanske specifikt när det kommer till att minska matsvinnet. Varje dag slängs otroliga mängder mat som lätt hade kunnat sparas, om man visste hur man skulle få den att hålla längre.

Därför har vi samlat en lista på några riktigt bra knep som du kan använda dig av för att säkerställa att dina matvaror får en längre livslängd och som du på detta vis inte behöver slänga, även om bäst före-datumet har löpt ut.

Längre hållbarhet på äggen

Visste du att du kan få dina ägg att hålla upp till en månad med ett enda knep? Det enda du behöver göra är att smörja in skalet på äggen med olivolja, innan du lägger in äggen i kylen.

Soppa som blivit för salt

Har du lagat en soppa eller gryta som har blivit för salt? Släng den inte! Det finns sätt som du kan rädda den på. Det enda som krävs är att du lägger ner en skalad potatis i soppan och låter allt koka under cirka 20 minuter. Potatisen drar åt sig saltet och räddar maten!

Få avokadon att hålla länge

Delat en avokado, men vill spara ena halvan i kylen? Lägg ner avokadohalvan i en burk med lock tillsammans med en vanlig lök!

Rädda bananerna

Vira in spetsen i plast så håller dina bananer längre, åtminstone 3-4 dagar till.