Imponera med en fantastisk pasta

Att koka pasta kan ses som världens enklaste sak. Du kokar bara upp vatten, häller i pastan och låter den koka det angivna antalet minuter. Men bakom riktigt bra pasta ligger det betydligt mer omtanke än så. Dessutom finns det flera olika pastasorter som passar till olika slags livsmedel. Om du vill bli en riktig mästare på pasta ska du alltså anstränga dig lite extra. Ett vanligt misstag som många gör är att de kokar pastan i en alldeles för liten kastrull. Investera gärna i en speciell pastakastrull med hög kant. Dessa brukar även ha ett speciellt lock som gör det enklare att hälla av vattnet när pastan har kokat färdigt. Ett annat vanligt misstag är att slänga i pastan innan vattnet har kokat upp ordentligt. Då kommer det inte att bli lyckat.

Välj rätt pastasort

Det finns en uppsjö av olika pastasorter som alla har sina fördelar och färdigheter. Ett exempel är snäckpasta från Barilla som är en variant på den klassiska rätten gnocchi från Italien. Denna variant är dock endast gjord på mjöl och vatten. Denna pasta känner du igen på dess runda form och att de har ett hål i mitten. De är bäst lämpade till tjockare såser plus en klassisk bolognese. Om du vill lyckas till 100 % med din pasta bör du först läsa på om vilken sort som passar till de tillbehör du ska använda. Det är även viktigt att välja pasta av hög kvalitet från en tillverkare med gott rykte. Där är Barilla ett väldigt bra val. Du kan så klart också försöka dig på att göra egen pasta när du blivit lite mer varm i kläderna.

Smaka innan du tar upp pastan

Det kan låta som en självklarhet men många glömmer faktiskt att smaka av pastan innan de häller av vattnet. Även om koktiden står angiven på paketet kan du inte vara säker på att pastan är färdig om du inte smakar. En tumregel är att smaka strax innan du ska hälla av vattnet för att vara på den säkra sidan. Tänk även på att pastan fortsätter att koka när vattnet är avhällt. Det gäller alltså att snabbt hälla i den i såsen eller servera den beroende på vilken maträtt det handlar om. Pasta ska ätas varm och nylagad för att maten ska smaka som allra bäst.