Förenkla din vardag med en smart matkasse

Många är vi som är stressade efter arbete. Det spelar sällan någon roll om man är småbarnfamilj eller inte, men om sanningen ska fram har familjer det antagligen lite mer stressigt än andra. Efter arbetet ska det hämtas på förskola och skola och därefter en sväng förbi mataffären. Barnen är trötta och fantasin tryter. I shoppingkorgen åker därför bara de allra enklaste ner, som makaroner och en falukorv. Det är förvisso inget fel med det, men inom sinom tid kommer även du som vuxen att tröttna på den relativt näringsfattiga maten.

Med hjälp av en matkasse slipper du fundera över vad som ska ätas till middag. Nu menar vi inte en matkasse med mat som du själv har behövt handla, utan färdiga matkassar med recept och ingredienser som passar hela familjen. Matkassar har blivit allt mer populära eftersom det ger möjlighet till näringsrik, god och varierande kost varje dag och utan att du behöver springa till affären. Här nedan listar vi alla fördelar med en matkasse som vi kan komma på!

Därför bör du använda en matkasse

Funderar du på att prenumerera på en matkasse, men inte kan bestämma dig till fullo? Inga problem! Här nedan kan du hitta flera fördelar med matkassen, så att även du blir inspirerad att testa.

1. Du har möjlighet att laga god och näringsrik mat som passar hela familjen.

2. Du behöver inte besök en mataffär efter arbetet, utan får maten levererad hem till din dörr

3. Du har möjlighet att välja mellan flera olika typer av matkassar, t.ex. en för barnfamiljer, stora familjer, vegetarianer eller glutenfritt.

4. Du sparar pengar och minskar matsvinnet.

5. Kassen kommer med alla ingredienser som du behöver och en lista med spännande recept. På så sätt får du alltid varierande kost, utan att behöva förlita dig på din fantasi och kreativitet.

6. Du har möjlighet att testa nya smaker och mat från hela världen

Vad kostar en matkasse?

Det är svårt att på rak arm säga hur mycket en matkasse kommer att kosta dig, eftersom det varierar ganska kraftigt. Faktorer som påverkar är bland annat vilket företag som du väljer att använda dig av, men också hur mycket för hur många dagar du vill att maten ska räcka. Är ni många i familjen behöver ni naturligtvis också utgå från hur många som maten ska räcka till. Det är inte ovanligt att många företag erbjuder nykundsrabatter, vilket innebär att du får rabatt på den första till andra matkassen som du beställer.

Hur sker leveransen?

När du använder dig av en matkasse ingår du i ett avtal som liknar en prenumeration. Du väljer vilken dag i veckan som du vill att maten ska levereras och hur ofta. Matkassen kommer därefter att levereras hem till den adress som du har angett. Vissa företag erbjuder sig även att bära in maten och ställa in den i kylskåp, så att den inte ska bli dålig när den står i solen på farstun. Annars sker leverans när du är hemma och kan ta emot.